Blaga zima iznenadila putare: Koridori produžavaju sezonu radova

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Koridori Srbije saopštili su danas da su produžili građevinsku sezonu, s obzirom na neuobičajeno blagu zimu, pa se radovi na izgradnji autoputa na Koridoru 10 nisu prekidali tokom cele godine. Na svim gradilištima kroz Grdeličku klisuru i Sićevačku klisuru, u skladu sa vremenskim uslovima, kompanije angažovane na izgradnji autoputa i dalje izvode radove, navodi se u saopštenju.

Precizira se da se na istočnom kraku Koridora 10, autoput E 80, na deonici od Staničenja do Pirota, za puštanje u saobraćaj sprema 5,5 kilometara desnog poluprofila autoputa, gde se ovih dana postavlja završni sloj asfalta.

Potez na Obilaznici Dimitrovgrada, kod kosine Gradinje, takodje je spreman za puštanje u saobraćaj.

Kako je navedeno, sa kosine Gradinje do sada je iskopano i prevezeno blizu milion kubnih metara materijala, a završeni su i preostali radovi na izgradnji kolovozne konstrukcije, kao i završni radovi na izgradnji petlje Gradina kojom je ostvarena veza autoputa E80 sa Dimitrovgradom.

U toku je nasipanje nadsloja iznad tunela Sopot, izgradnja gabionskih zidova i osiguranje kosina, kao i izgradnja nasipa, transport materijala i iskopi na deonici Bancarevo-Crvena Reka. Kroz Grdeličku klisuru, na južnom kraku Koridora 10, u toku je izrada kolovoznih konstrukcija u tunelima Predejane i Manajle, kao i izrada betonskih sekundarnih obloga u oba tunela, a radi se i na izradi šipova za kosine, stabilizaciji i zaštiti kosina na svim deonicama kroz Grdeličku klisuru.

U toku je betoniranje potpornih zidova, izvode se završni radovi na sva 33 mosta koja su izgradjena na toj deonici, a postavlja se i zaštitna ograda duž trase. Iz Koridora Srbije navode da su terenski obilasci i stalna kontrola radova na gradilištima, uz svakodnevne izveštaje izvođača i momentalni pristup rešavanju problema doneli su pomak u realizaciji najvažnijeg infrastrukturnog projekta za Srbiju

Izvor: Beta

Foto: Beta