Blic: SNS bez podrške za Anu Brnabić, odlaže se Skupština

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Slobodan Miljević

Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u parlamentu kada je reč o izglasavanju Ane Brnabić za premijera.

Kako Blic ekskluzivno saznaje, zbog toga će biti odložena sednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude data podrška Brnabićevoj.

U toku dana je, prema saznanjima lista, održana i sednica beogradskog odbora SNS. Ove informacije za Blic je potvrdio i Nebojša Stefanović.

Pred predsednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbeđivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić, navodi Stefanović za Blic.

On dodaje da će se zbog cele situacije Vučić i SNS tokom nedelje baviti učvršćivanjem većine.

Ako većinu uspemo da obezbedimo, možemo da očekujemo da sednica Skupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova premijerka počne tokom narednog vikenda, naglašava Stefanović.

On ističe da je Vučić odlučan i istrajan u svom predlogu, kao i da ga neće menjati ni po koju cenu, „jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić već i predsedniku Vučiću“.

Brnabić: Važno formirati Vladu u zakonskom roku

Mandatar za sastav Vlade Ana Brnabić izjavila je da je najvažnije obezbediti stabilnu većinu u Skupštini koja će omogućiti dalji nastavak započetih reformi.

Ona je u izjavi dostavljenoj Tanjugu rekla da je za nju lično ovo još jedna potvrda da je za predsednika Vučića interes Srbije na prvom mestu i da je zbog građana on spreman da menja stvari u zemlji.

„Razgovaram sa predsednikom koji mi je poverio mandat za izbor Vlade. Najvažnije je da obezbedimo stabilnu većinu u Skupštini koja će omogućiti dalji nastavak započetih reformi. Važno je da Srbija dobije Vladu u zakonskom roku“, navela je Brnabić u izjavi.

Izvor: Blic, Novosti, Tanjug

Foto: Beta/Slobodan Miljević

Komentari 4

 1. glasac

  Ne zalazeci u iciji privatni zivot i strucnost kao glasac SNS smatram da je izbog nove premijerke suprotan volji gradjana koji su dali podrsku SNS. Mi za nju nismo glasali i to ne zbog njenog privatnog zivota ili strucnosti vec ona nije bila na listi kandidata. Otuda ona ne moze biti na celu Vlade jer nije birana. Da onda ukinemo izbore!!!!

  • Pera poštar

   U potpunosti se slažem da mi obični glasači nismo glasali za dotičnu damu, nije bila na listi SNS-a. Nije učestvovala na izborima. Izneverena je volja građana.

 2. Simke

  Svaki kandidat je dobar od kandidata Sps-a Dačića čije su afere već uveliko poznate.

 3. miro pavlov

  ovo ana je prava, bolja nam ne treba.kakvi mi takva i predsednica…kad stane pored merkelove ima sve da puca…