Blicova lista: Ko je “najbogatiji”, a ko “najsiromašniji” ministar u vladi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Foto Jelena Vučetić

“Najbogatiji” ministar u srpskoj vladi je ministar bez portfelja Nenad Popović, ako je suditi po nekretninama, vozilima i privatnim firmama koje poseduje, dok je “najsiromašniji” ministar kulture Vladan Vukosavljević koji, osim mesečne plate, nema ni imovinu, ni vozila, ni štednju u banci, piše “Blic“.

Ministarske imovinske karte su, u najmanju ruku, “šarene”, pa tako među njima ima onih koji, recimo, iz budžeta ne primaju platu, poput Zorane Mihajlović i Nenada Popovića, pokazuju podaci Agencije za borbu protiv korupcije.

Popović, inače, poseduje i najviše imovine, i najveći broj vozila, od automobila do čamaca, ali i privatnih firmi u kojima je ili stopostotni vlasnik ili poseduje vlasnički udeo, i čija se vrednost kreće od 10.000 do 15.000 dinara za paket akcija, ali i onih koji vrede i 28 miliona dinara, pa i više od 17.000 evra. I ministar prosvete Mladen Šarčević, kao i ministar sporta Vanja Udovičić, poseduju akcije ili udele u pojedinim firmama.

Kada su u pitanju primanja iz budžeta, najviše novca se slije na račun ministarke Slavice Đukić Dejanović, i to oko 239.000 dinara mesečno, piše u njenoj imovinskoj karti.

Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja, prima dve plate i penziju:

Zarada: 88.990 dinara (ministar), 109.999 dinara (penzija), 40.000 dinara (KC Kragujevac, lekar specijalista)

Imovina: Stan (51 kvadrat)

Vozila: Micubiši (2013)

Štednja: Ima

Izvor: BIZLife/Blic

Foto: Foto Jelena Vučetić

Komentari 2

  1. Dr

    Ministarka koja se “zalaze” za povecanje nataliteta, neka svoju platu kao specijalista (koja je min 60.000 dinara) ustupi porodici sa sestoro i vise dece. Bar bi joj to bio neki doprinos povecanju nataliteta, jer nista drugo nije uradila, a uredno prima 88.900 dinara mnistarske plate.

  2. Srx

    Po kom zakonu neko ko prima penziju moze da prima i platu. To je pljacka drzavne imovine