“Bolje da te prebiju navijači Rada, nego da te nacrta Koraks”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Nekadašnji premijer i aktuelni lider Nove stranke Zoran Živković izneo je zanimljivo viđenje medija nekada i sada. Kaže da su za sve što se danas dešava u medijima krivi političari, ali i oni koji ih biraju. Ipak, kaže i da je postojao jedan perod od 5. oktobra 2000, do 2004. godine, kada politika nije radila ništa po pitanju uticaja na medije.

– Tada je važilo pravilo, bolje da te prebiju navijači Rada, nego da te Koraks nacrta jednom, ili da odeš kod Olje Bećković, rekao je Živković

On je predložio i da se napravi jedan neobičan radio.

“To može da bude radio, da se zove “Opozicija” ili, “Ua režim” i da se novinari zareknu da će taj radio uvek biti opozicija, bez obzira na vlast i da taj radio damo građanima da ga slušaju i time oni sami da odluče da li su podanici… “, rekao je Živković.

Živković je bio jedan od učesnika sinoć održane tribine posvećene slobodi medija –  “Svilen gajtan – gušenje medija kao metod vladavine“.

Izvor: Danas

Foto: YouTube screenshot

Komentari 2

  1. Вук Шетоња

    Нема политичара кога волим – а овога баш не волим! Али, за ово је побрао моје симпатије… и за Коракса и за ону оштроконђу, Бећковићеву , и за овај радио. Збиља, замислите један медиј чија би се редакција аутоматски мењала после сваких избора по тачно обрнутој пропорцији од резултата избора! И – нема ту зарицања новинара. Одма’ да се мењају по успостављању нових власти и препусте губитницима целокупан рад…

  2. Gavrilo

    Bravo šetonja. Neka si rekao. Imamo mi pored ava, martinovića,braću orlića/markovića, auuuatlagića, rističevića, rakonjac kad je pušte, prdnu i mnoge. Što će nama neko drugi?Što će nama molim te, ona oštrokonđa, kad imamo onakve sestrice na studiju be??? ili plavušicu jovićević. Bravo. Svaka čast. Svaka ti se dala.