Brnabić: Mali ostaje ministar

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Siniša Mali ostaje u vladi, izjavila je za N1 predsednica Vlade Ana Brnabić i objasnila da je za nju odluka etičkog odbora Univerziteta u Beogradu o doktoratu ministra finansija politička odluka.

Brnabić je to obrazložila time što je četiri puta preinačena odluka Fakulteta organizacionih nauka i dva puta mišljenje regionalne stručne komisije.

Mali je na prethodnu odluku FON uložio žalbu na 3.000 strana, kaže Brnabić i smatra da je Etički odbor do 21. novembra mogao samo da zatraži više vremena za odluku zbog obima žalbe koju nije mogao da razmotri u kratkom roku, ali je ipak pod političkim pritiskom doneo odluku.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu predložio je Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanju doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu.

Kako je izjavila rektorka Univerziteta Ivanka Popović, Siniša Mali je prekršio etički kodeks Univerziteta jer je bez navođenja citirao tekstove drugih autora.

Doktorat ministra finansija doveden je u pitanje pre pet godina kada su ga univerzitetski profesori optužili da je plagirao deo svog rada.

REKLI SU O poništenju doktorata Siniše Malog


 

Izvor: N1

Foto: Beta

Komentari 3

 1. Pingback: Ne davimo Beograd lancima zatvorili Ministarstvo: Mali ni dana više na funkciji - Bizlife.rs

 2. Dr Miggyy

  ДОКТОРАТ НЕ, ПЛАГИЈАТ ДА?

  Докторат плагијатора Синише Малог постаје историјски. Више од пет година трају расправе о исправности „доктората“ Малога да нико није помињао политичке притиске. Сада када се назире крај те агоније јавља се некомпетентна политика (Брнабић и ΛV и њихових следбеника) која пребацује свој политички притисак кобајаги опозиција политички руши поменутог „доктората“, а заборављају да је комплетна академска заједница за помиштење. Уместо да подрже поништење плагијата од доктората и смене аутора са министарског места, они бране оно што не може да се одбрани, јер је украден. На овај начин политика ниподаштава универзитет, запошљених и комплетне академске заједнице Србије. Пре него што су кренули да политички бране оно што не би смело да буде политички, мора ли су да се упознају са акцијама у таквим случајевима у ЕУ, у којој јуримо као овце на солишту. Уместо да покрену оцену свих сумњивих доктората (Стефановића, Шапића, Табаковић и много других) они бране неодбрањиво. Сви су криви, само плагијатори не??

 3. Mučenik

  ДОКТОРАТ И(ИЛИ) ЉУДКОСТ?

  Поштено урађени докторат је престиж лични аутора и допринос науци, а плагијат чему служи, да се хвали као продавачица љубави у колико бурдеља је радила свој „докторат“ на леђа или …Докторат, ако је приватна ствар, како се заносе премијер(ка) и министарка Михајловић, нису то гаће већ престиж у науци у држави. С обзиром да Брнапић није докторирала. опраштају јој се глупости, а Михајловићка је докторирала на Економском факултету БУ, нисам чуо да је њен докторат плагијат, те треба поштено да каже шта је ауторски докторат и плагијат. Још она је професор на Мегатренду, ваљда је расчистила са плагијаторством. Професорка, мимо партијске припадности, коректно је да подржи министра Малог, као плагијатора, лопова туђег академског рада. Слично се односи и на ΛV који јесте председник свих грађана Србије, али није мозак истих грађана, нити је магистар , нити доктор наука, а гузи се тамо где му место није. Он све ради, још нисам видео да теладе учи како да сисају. Можда ће се десити. С којим правом ПУПС одлучује о докторатима, а својевремено су аминовали идиотско отимање пензија пензионерима. С којим правом могу пупсовци да одлучују о докторатима када се и у инвалидску пензију прошверцовали, а не радом. Будите људи!