Brnabić na sastanku „svetske vlade u senci“

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvuje na godišnjem sastanku Bilderberške grupe u Torinu, piše dnevni list „Blic“ u izdanju od subote 9. juna.

Kako je navedeno, to je prvi put da je neko iz Srbije pozvan na okupljanje te grupe, koja se smatra svetskom vladom u senci i kojoj se pripisuju mnoge važne odluke koje su izmenile mapu svetske politike.

Skup traje do 10. juna i održava se u Torinu uz prisustvo 23 zemlje, a predsednica Vlade Srbije je medju 130 ljudi koji će iza zatvorenih vrata razgovarati o tema medju kojim je i liderstvo SAD, Rusija, populizam u Evropi…

Svi sastanci koji će se tokom tri dana dešavati u Italiji su apolutno tajni, a učesnicima je zabranjeno da uopšte govore o bilo čemu što će se tamo dešavati.

Pored Ane Branbić najavljeno je i učešće generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga i premijera Holandije, Belgije, Estonije.

Izvor: Beta

Foto: Vlada Srbije

Komentari 1

  1. danillo

    Bilo bi dobro da znamo u kom svojstvu ona tamo učestvuje, da li kao fizičko lice ili kao predsednica Vlade R. Srbije? Ukoliko tamo ide kao predstavnik R. Srbije, morala bi da nas obavesti ko ju je ovlastio da tamo ide, kakva je zvanična politika R.Srbije prema toj grupi, a naravno, i da nam javnosti i građanima podnese izveštaj o rezultatima sastanka…