Budžetiranje Alana Forda u Skupštini Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: print screen

Šta imaju zajedničko članovi strip ekipe Alana Forda i poslanici u Skupštini Srbije? Tokom rasprave o predlogu budžeta za 2019. godinu, poslanici u parlamentu pokazali su kako barataju znanjem o srpskim finansijama, ali i – poznavanjem stripa o Alanu Fordu.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović, komentarišući budžet za 2019. godinu, nazvao ga je “superhikovskim”.

“Konkretno, ovaj budžet za 2019. godinu ja bih nazvao ‘supehikovski’ budžet, ili klasični naprednjački budžet – koji podrazumeva ‘otmite siromašnima i dajte bogatima'”, kazao je Obradović.

Potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić opomenuo je Obradovića da sve ocene o budžetu “i svakom drugom zakonu drži u okvirima pristojnosti”.

Međutim, “poznavanje Alana Forda” se nastavilo.

Poslanik SNS-a Aleksandar Martinović znanje o čuvenom stripu pokazao je navodeći lik “Gumifleksa”.

“Gospodin koordinator je govorio o Alanu Fordu, tamo ima jedan lik koji se zove Gumifleks…Ovaj Gumifleks se pretvorio od fašiste u ‘đilasovca'”, kazao je Martinović.

Njegova stranačka koleginica Aleksandra Tomić “iz rukava” je izvukla nikog drugog do – Broja Jedan.

“Ako već hoćete da se bavite temom kao što je Alan Ford, postoji jedan lik koji se zove Number One, on govori o tome da ono što obećavate, ne treba da obećavate, već da izvršite. E, mi to radimo”, naglasila je.

Na kraju je “poentirao” ministar finasija Siniša Mali: “Ako smo čuli izjavu iz stripa Alan Ford, ja bih želeo i da završim sa Alanom Fordom i da kažem ‘Ako kanite pobediti, nemojte izgubiti'”.

Izvor: N1

Foto: print screen