“CarGo ne krši zakon već nalazi rupe u njemu, taksisti im prave reklamu”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije fer da taksisti maltretiraju građane blokiranjem grada kad znaju da je vlada uvek spremna da razgovara i dodala da je to što rade najbolja reklama za CarGo.

“Nije fer da maltretiraju građane, kada znaju da im je Vlada uvek izlazila u susret i po pitanju neplaćanja poreza i reprograma za poreze. Koliko je njih uopšte potpisalo za Poreskom upravom za reprogram za poreze, pa nismo oduzimali vozila”, rekla je Brnabić nakon konferencije “e-Papir – od šaltera do digitalne transformacije” u Beogradu.

Prema njenim rečima, to što radi kompanija CarGo nije kršenje zakona, već apsolutno pronalaženje rupa o njemu.

“Mi o tome možemo da razgovaramo, kako da promenimo zakon. Ali ta taksi udruženja koja danas maltretiraju građane su učestvovala u pravljenju tog i takvog zakona”, rekla je Brnabić.

Dodala je da ne može da se očekuje od komunalnog policajca da zaustavlja ljude samo zato što se sumnjivo ponašaju.

“Komunalna policija nije kriva, lokalna samouprava nije kriva. Je l’ imamo probleme? Dođite i razgovaraćemo. Ovo nije način”, rekla je Brnabić.

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 1

  1. Ana

    Prestanite da im izlazite u susret, odmah krenite u naplatu zaostalih poreza i uvedite trajno oduzimanje licence za rad za svako kasnjenje u placanju poreza i doprinosa duze od mesec dana. Za 3 meseca pola taksista ce izgubiti automobile zbog prinudne naplate duga ili ce im biti oduzete licnecne. Uvedite neki standard, npr da automobili koje voze ne budu stariji od 5 godina, da se redono vrsi provera stanja pneumatika i otpasce jos pola, onih koji ostanu nece biti dovoljno da maltretiraju narod. I liberlaizujte car sharing usluge, Beograd je u stanju potpunog saobracsjnog kolapsa svakog dana, a u svakom autu sedi po jedan covek. Nema gde da se prodje od parkiranih automobila. Metro nemamo, taksi je skup, Uver / cargo je idealno resenje za ovakav grad