Časne sestre proneverile pola miliona dolara

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Dve katoličke časne sestre iz Kalifornije proneverile su pola miliona dolara za putovanja i kockanje u Las Vegasu, objavio je njihov red.

Sestre Meri Margaret Kruper i Lana Čang, koje su i najbolje prijateljice, uzimale su novac koji je Katolička škola svetog Jakova u Toransu, južno od Los Anđelesa, dobijala od školarina, donacija.

„Znamo da su išle na putovanja, znamo da su posećivale kockarnice. Koristile su školski račun kao lični“, kazao je školski advokat na sastanku sa roditeljima i učenicima, prenose američki mediji.

Nadbiskupija Los Anđelesa saopštila je da je manjak u školskim finansijama otkriven u rutinskoj reviziji. Pretpostavlja se da su dve časne sestre putovale i trošile novac poslednjih deset godina.

Kruper je bila upravnica škole 29 godina, pre nego što je otišla u penziju. Čang je bila učiteljica 20 godina i takođe je u penziji od prošle godine, prenosi agencija Hina.

Njihov red, Kongregacija sestara svetog Josipa, izrazila je žaljenje i najavila da će školi vratiti novac. Nadbiskupija Los Anđelesa, prema rečima portparola, planira da podnese krivičnu prijavu protiv časnih sestara.

Izvor: Vijesti

Foto: Pixabay