Četiri bisera sa zagrebačke večere

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović priredila u rezidenciji na Pantovčaku svečanu večeru za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i delegaciju Srbije. Gde su hrana i piće, tu je i opuštenost, pa su se državnici i našalili.

Hrvatska predsednica je, u obraćanju zvanicama, rekla da je čula da je i u Srbiji najbitnije biti dobar domaćin. „Isti je slučaj i kod nas. Moja majka se uvek trudila da gosti koji dolaze kod nas ne odu posle na roštilj“, našalila se predsednica Grabar Kitarović.

Istakla je da je poseta predsednika Vučića značajna. „Na mojim rukavima je danas pisalo „hrabrost“. Nadam se da će sledeći put pisati „mudrost“, naglasila je Grabar Kitarović i dodala da je fan motivacionih poruka.

Predsednik Vučić je uzvraćajući ocenio da je gostoprimstvo, koje mu je ukazano u Zagrebu na visokom nivou i pozvao Grabar-Kitarović da dođe u Srbiju garantujući joj da će se uveriti u srpsko gostoprimstvo.

Vučić se našalio da je nazvao ministra Aleksandra Vulina i poručio mu da i za njega važi 100 dana ćutanja na teme iz prošlosti.

Izvor: B92, agencije

Foto: Beta/AP

Komentari 1

  1. jasna

    Za početak…dovoljan pomak.