Corax: Da se pobunimo, ne može više ovako

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Decenijama karikaturama ocrtava našu realnost, kritikuje je, ismeva i suočava nas sa njom. Predrag Koraksić Corax ne dozvoljava da njegova oštrica otupi i iznova pronalazi nove izvore inspiracije. I tako, od vlasti do vlasti, od opozicije do opozicije. Svi se menjaju, Koraks ostaje.

-Ja se nadam da ću u 2018. izgubiti ovu najvažniju inspiraciju, a to je Vučić i sve oko njega. Ja bih to voleo. Postoji neka zakonomernost, ja verujem da će to da se ostvari, da ću tu inspiraciju da izgubim, ali pojaviće se neki novi primerci kojje ću ja takođe analizirati. „Biću dobar sve do smrti“, to je naslov jedne knjige koju sam ja u pubertetu pročitao i preporučujem da momci koji imaju 15-16 godina to pročitaju. To je napisao Zigmund Moric, jedan mađarski pisac. Reč je o jednom dečku koji se probija kroz život uz tu devizu „biću dobar sve do smrti“- ja se upravljam prema toj devizi.

Da li postoji neka osoba koja Vam u političkom i javnom životu toliko nije bila inspirativna da niste mogli i umeli da je nacrtate?

-Ima, ne bih da imenujem. Postoje ljudi koji me ne zanimaju uopšte, mene zanimaju ekstremi, ja se samo ekstremima bavim. Bavim se ovima koji prave gluposti, to je njihov posao, a moj posao je da to na neki način ironijom sarkazmom, podsmehom komentarišem.

Šta je po Vama dobar i unosan posao u Srbiji?

Ja nisam biznismen, nikada nisam imao firmu. Ustvari, jedina firma koju sam ikada imao to sam ja. Uspeva mi da vrlo dobro živim od toga. Ko misli da ima talenta, neka se upusti u karikaturu, nije jednostavno, nije bezazleno. Imate na svakom koraku da vas neko spotiče i sapliće, ali ako ste uporni, možete da izgurate.

Šta bi bila glavna poruka za 2018.?

Da se pobunimo, ne može više ovo ovako.

Izvor: BIZLife

Foto: YouTube screenshot

Piše: Bojana Milovanović

Komentari 1

  1. sreta

    Sta on ima da se buni, kad sam kaze da vrlo dobro zivi ?!