Čovek zbog kojeg brine predsednik ima samo JEDAN USLOV: Ja sam patriota

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Nakon što je predsednik Aleksandar Vučić priznao da ima jednu brigu – da vrati u zemlju matematičara Stojana Radenovića zbog čijeg odlaska u Saudijsku Arabiju je Beogradski univerzitet pao za 100 mesta na Šangajskoj listi, oglasio se i profesor Radenović.

On je rekao da je spreman da se vrati u Srbiju i da naučne radove ponovo potpisuje za Beogradski univerzitet, kao i da nema posebne uslove osim da mu država obezbedi laptop.

„Spreman sam da se vratim, da svoje naučne radove iz matematike ponovo potpisujem za Beogradski univerzitet. Ja sam patriota, volim Srbiju i nemam posebne uslove. Mogu da mi daju nešto sitno, da kupe laptop“, rekao je za Radenović za Večernje novosti.

Radenović se godinama nalazi među 100 najcitiranijih naučnika na svetu u oblasti matematike, a to je bio jedan od razloga što je Beogradski univerzitet 2016. i 2017. bio među 300 najboljih u svetu.

Prošle godine plasirao se među 400, a ove pao za još sto mesta i zadržao se između 400. i 500. pozicije.

Lista najcitiranijih naučnika objavljuje se 15. septembra, a Radenović se nada da će na njoj ostati.

„Sa Arapima mi je istekao ugovor. Kada bude objavljena ta lista, imam mesec i po da promenim adresu. Formalno sve će se znati do kraja godine“, kaže profesor Radenović, inače penzioner, zadatke rešava u podrumu zgrade u kojoj živi, jer u stanu nema prostora za radnu sobu.

Ko je čovek zbog kojeg brine i sam predsednik države iz NJujorka?


Izvor: BIZLife, Večernje novosti

Foto: Youtube/Printscreen

Komentari 4

 1. Dr Miggyy

  Председник ће вратити професора Стојана Раденовића да потписује радове за Србију, али то није довољно. Треба да се бори против доктората плагијата и куповину диплома, а не да их здушно подржава. И ту лежи зец за стрмоглави пад рејтинга Београдског универзитет. Форсирање доктора плагијатора и оних кадрова са купљеним дипломама, осим упропашћавања науке и земље, утичу и на углед Универзитета.Свака част професору, али једна ласта не чини пролеће!

 2. Jasna

  Sram nas bilo sve.

 3. Bozo

  Matematicar Stojan Radenovic rece da je patriota. Patriotizam se iz ove zemlji Srbiji davno iselio. Imali li Stojan Radenovic ijedan drugi razlog da radi u Srbiji osim patriotizma.

 4. Zemunac

  A kada profesora vise ne bude bilo, cija ce ledja da nose marketing univerziteta, kada ustanova sama nema kvalitet da se odrzi na poziciji?