Crna Gora zatvorila granicu sa BiH

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Crna Gora zatvorila je granicu sa Bosnom i Hercegovinom i ponovo uvela obavezno nošenje maski, nakon što su epidemiju u zemlji razbuktali navijači koji su se u Crnu Goru iz Srbije vraćali preko BiH.

“Nacionalno koordinacijsko telo donelo je odluku da se BiH privremeno izuzme sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mere institucionalne izolacije. Od danas ulazak iz BiH je moguć uz negativan PCR test akreditovane laboratorije”, saopštila je crnogorska vlada.

Na taj potez se odlučila jer je većina od devet trenutno aktivnih slučajeva koronavirusa “uvezena iz Srbije tako što su neodgovorni pojedinci ušli u Crnu Goru preko BiH”.

Radi se o crnogorskim navijačima koji su preko BiH putovali u Beograd na utakmicu između Crvene Zvezde i Partizana i istim se putem vratili u domovinu.

Ta utakmica se prošle nedelje igrala pred 25.000 gledalaca, u vreme kada se većina evropskih sportskih takmičenja održava bez publike ili uz ograničen broj gledalaca.

Vlada u Podgorici je takođe zbog “dramatičnog povećanja broja inficiranih u više država regije i novoinficiranih u Crnoj Gori” vratila obavezu nošenja zaštitnih maski na svim javnim mestima.

U Crnoj Gori je trenutno devetoro obolelih od COVID-19. Ta zemlja je 42 dana uzastopno bila bez novoinficiranih koronavirusom, a kraj epidemije na svojoj teritoriji je proglasila 2. juna.Crn

Dan ranije otvorila je granice za 130 zemalja u kojima je broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100.000 stanovnika.

Izvor: Agencije

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Dušica Gavrilović

    Crnogorci su nsjispra nije postupili od početka pandemije.