Crnogorskim funkcionerima STANČINE po povoljnim uslovima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Po nalogu premijera Duška Markovića Komisija za stambena pitanja Vlade Crne Gore objavila je spisak funkcionera kojima su dodeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima u mandatu ove Vlade.

Spisak funkcionera sa podacima o dodeljenim stanovima i kreditima nalazi se na portalu Vlade Crne Gore – podportalu Generalnog sekretarijata Vlade, u delu Slobodan pristup informacijama-Komisija za stambena pitanja – Dodeljeni krediti i stanovi.

Na spisku se nalazi 96 državnih funkcionera među kojima su predsednik Ustavnog suda Crne Gore Dragoljub Drašković koji je dobio stan od 109 kvadrata, nekoliko ministara i državni tužilac, koji su po povoljnim uslovima kupili stanove od oko 90 kvadrata, ministar rada, a najmanji stan, od 75 kvadrata, kupila je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević.

Na spisku su i imena državnih funkcionera koji su dobili kredite, takođe po povoljnim uslovima.

Tako je predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici dodeljen kredit od 40.000 evra. Kredite u istom iznosu dobili su i direktor Poreske uprave Miomir M.Mugoša, direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica, poslanik Ervin Ibrahimović, direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sreten Radonjić…

Marković je prošlog meseca, tokom Premijerskog sata u Skupštini, obećao da će objaviti podatke o stanovima i kreditima funkcionera, koji su shodno odluci Komisije za stambena pitanja bili označeni stepenom tajnosti.

On je tada naglasio da nije reč o dodjeli besplatnih stanova bez osnova, bez reda i propisa, već na osnovu Odluke po kojoj i državni službenici, a ne samo funkcioneri, imaju mogućnost na povlastice prilikom rešavanja stambenog pitanja.

„Marković je ocijenio i da rešavanje stambenog pitanja ne doživljava kao privilegiju već kao potrebu zaposlenog“, podsećaju iz Vlade.

Izvor: CdM

Foto: Pixabay