• English
X

Vesti dana

ČUDO NEVIĐENO: Vučić otkazao Gašiću zbog nepuštanja novinara

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je učešće na prijemu povodom dana Bezbednosno informativne agencije, zbog toga što nekoliko novinara iz različitih redakcija nije dobilo odobrenje da prisustvuje svečanosti.

Vučić smatra da pravo na izveštavanje i slobodu informisanja nikome ne može da bude uskraćeno i zahteva od državnih organa Srbije da slobode i prava svih građana, bez obzira na njihovu političku orijentaciju, poštuju i garantuju, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika.

“Predstavnici državnih organa ne smeju da se ponašaju bahato i neodgovorno poput mnogih političkih lidera koji ne dozvoljavaju ulazak drugačije mislećih novinara na svoje događaje, ili im, pak, uskraćuju odgovor na postavljena pitanja.”

Transparentnost i otvorenost u radu moraju da budu osnovni način delovanja i funkcionisanja javne vlasti, dodaje se u saopštenju.

Dvoje novinara je objavilo da nisu pušteni u prostorije BIA na obeležavanje dana te službe jer nema “bezbednosnih uslova”.

Novinari Vesna Radojević i Dušan Telesković su naveli da im je rečeno da nema “bezbednosnih uslova” da izveštavaju sa događaja na kom je trebalo da se pojave šef BIA Bratislav Gašić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Povezane vesti

Izvor: Agencije, B92

Foto: Youtube

Komentari 2

  1. Rade Božić

    GENIJE ZA POLITIČKI MARKETING I MANIPULACIJE.VLADAĆE NAREDNIH 100 GODINA – AKO AKO GA SMRT NE PRETEKNE.
    OVO ŠTO SE ZOVE OPOZICIJA ,NIJE ZASLUŽILA NI SLOVO”O”

  2. MILAN

    OVDE IMA JEDNA MALA GRESKA NISU TO DOGADJAJI GASICA NEGO DRZAVNI NIJE MU TO PRIVATNA FIRMA