Da i Beograd lobira u Briselu za svoje projekte

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetiće Brisel 13. i 14. maja, gde će na panelu „Evropa u mom gradu – moj grad u Evropi“ govoriti o viziji razvoja Beograda i predstaviti najznačajnije gradske projekte.

Kako je saopštila gradska uprava, Vesić će u Briselu boraviti na poziv nemačke fondacije Konrad Adenauer i posetiće Evropsku kancelariju Nemačkog saveza gradova i opština i kancelarije gradova Berlin i Frankfurt na Majni.

Delegacija Beograda imaće sastanke i u Evropskoj komisiji.

Vesić je rekao da većina gradona iz Evrope ima svoje kancelarije u Briselu kako bi lobirali u Evropskoj komisiji za svoje projekte, a da iz Srbije svoju kancelariju ima samo Vojvodina.

„Grad Beograd je nezadovoljan podrškom koju dobija od EU za svoje projekte, ali krivica za to je na nama i našoj neorganizaciji. Ruku na srce, ovu podršku nikada nismo ni imali, ali ponavljam za to je najviše kriv Beograd“, rekao je Vesić i dodao da će zato posetiti kancelarije nemačkih gradova i upoznati se sa načinom njihovog rada.

Otvaranje kancelarije Beograda u Briselu, kako je rekao, biće sprovedeno u dve faze. Predstavnik grada će provesti oko godinu dana u jednoj od nemačkih kancelarija kako bi naučio da lobira za projekte, a potom će Beograd otvoriti svoju kancelariju.

Izvor: N1, FoNet

Foto: Beta