Beli mora ponovo da skuplja potpise? (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Emil Vaš

Ljubiša Preletačević Beli predao je sinoć potpise za kandidaturu u RIK, ali nešto pre ponoći pozvan je nazad jer u izjavama ne postoji odrednica „Grupa građana“ ispred „Beli – samo jako“.

Jedan od članova Republičke izborne komisije je rekao za Insajder da je problem u tome što u izjavama ne postoji odrednica „Grupa građana“ pre imena „Beli – samo jako“.

Prema zakonu, to nije neophodno, ali takav zahtev se navodi u Uputstvu RIK. Iako je zakon stariji pravni akt, o tome je došlo do neslaganja i debate u RIK-u. Kako je za N1 rekao portparol Preletačevića, sednica će biti nastavljena u ponedeljak, najverovatnije oko podne, kada će se znati i odluka o kandidaturi, ali kako prenose mediji njegova kandidatura ipak nije na dnevnom redu današnje sednice.


Preletačević je danas na Tviter nalogu najavio mogućnost da dođe do ponovnog skupljanja potpisa.


Rok za podnošenje kandidatura za učešće na izborima za predsednika Srbije istekao je u ponoć u nedelju, a RIK-u je prijavljeno 12 kandidatura od kojih je 10 već potvrđeno.

RIK je do sada proglasila kandidature lidera SNS Aleksandra Vučića, Sašu Jankovića, koga je za predsednika Srbije predložila Grupa građana „Za Srbiju bez straha“, lidera radikala Vojislava Šešelja, Vuka Jeremića, koga je predložila Grupa građana „Moramo bolje“, predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića i predsednika Dosta je bilo Saše Radulovića, kao i Aleksandra Popovića iz Demokratske stranke Srbije.

Danas je RIK potvrdio predsedničke kandidature prvog čoveka opštine Čajetina Milana Stamatovića, Miroslava Parovića ispred Narodnog slobodarskog pokreta, i Nenada Čanka, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Izvor: BIZLife/N1/Insajder

Foto: Beta, Emil Vaš