Da li je Isus razapet u Las Vegasu?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BIZLife

Prvi decembarski vikend je za nama, a prodavci u kineskim radnjama već zadovoljno trljaju ruke i beleže veći pazar. Lagano počinje  kićenje jelki i u ukrašavanje domova trepćućim led svetlima. Kod Kineza možete naći baš sve, pa i svetleće krstiće koji kao da svedoče o tome da, uprkos ustaljenom mišljenju, Isus, ipak, nije razapet na Golgoti, nego u Las Vesgasu.

Sledeće što očekujemo je da se u ponudi nađe i “originalni” krst sa Golgote i natpisom “made in China”. Kažu da svaka roba ima svog kupca, pa bi se i to sigurno prodavalo,  još ako šljašti- sreća, sreća, radost!

Predstojećim praznicima najviše se raduju deca, zbog njih najčešće i potrošimo više od planiranog na razne mamipare. E, baš kada je o deci reč Srbija ne stoji dobro, jer ih je sve manje. Ovog vikenda saznali smo i zabrinjavajuću statistiku da je za nama godina u kojoj je od 169 opština samo njih 5 imalo pozitivan priridni priraštaj, a 2016. pamtiće se kao godina sa najmanje rođenih beba od Prvog svetskog rata. Koliko je situacija alarmantna pokazuje i to da je potpredsednica Vlade  Zorana Mihajlović odmah najavila da će biti povećani roditelhski dodaci, a za treće dete majke će sledovati redovna nadoknada do punoletsva deteta. Još se ne zna da li će nadoknada biti simbolična ili u visini jedne plate, veli ministarka. Živi bili, pa u novoj 2018. videli.

Da se vratimo na neke lepše teme- doček Nove godine. Čudne stvari se dešavaju. U Beogradu je za centralni doček angažovan Aca Lukas, a u Kotoru će nastupati Cane iz Brejkersa i Rambo Amadeus. Logično se nameće pitanje da li je to dokaz ili demanti da su Srbi i Crnogorci isti narod? Dobro, nameće se i pitanje mora li za jedno veče pevanja neko da zaradi za stan i mogu li ti novci pametnije da se potroše. Odgovor na ovo pitanje znamo, iako ga svake godine uporno postavljamo.

Da se zagrejemo,  skačemo sa teme na temu, pa stigosmo i do fudbala. U petak mnogi su netremice gledali izvlačenje žreba za Svetsko prvenstvo i ostadoše bez daha kad izvukosmo grupu sa traficionalno neugodnim protivnikom- Brazilom. Ljubitelji fudbala, ne očavajte, samo zapevajte onu omiljenu našeg šefa diplomatije: “Ko bi rek’o čuda da se dese…”.

Srećan ponedeljak, svima koji slave!

Izvor: BIZLife

Foto: BIZLife

Piše: Bojana Milovanović