Dačić o Kataloniji i ljubavi velikih sila: Promenljiva kategorija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Screenshot

Špansko-katalonski scenario posebnu pažnju privlači u Srbiji, uz neizbežno poređenje sa Kosovom.  Oglasio se i šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je  poručio da Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Španije i njeno jedinstvo.

Ukazao je i da je Španija jedan od najvećih prijatelja Srbije i pozvao „sve političke faktore da se ne igraju tim pitanjem“.

„Govorili smo da ovo može da  zadesi svaku zemlju na svetu. Ako nema međunarodnog prava, nema šta da vas štiti, osim toga da li vas vole ili ne vole velike sile. A ljubav velikih sila, naklonost, to je promenljiva kategorija“, kazao je Dačić.

Nakon jučerašnjeg referenduma u Kataloniji i danas su oči svetske javnosti uprte u ovu špansku regiju. Devedeset odsto glasača podržalo je nezavisnosti tog regiona, zvanično je objavljeno noćas u Barseloni na osnovu preliminarnih rezultata glasanja koje je Madrid proglasio ilegalnim.

Izvor: Beta, BIZLife

Foto: Screenshot

Komentari 1

  1. IVANA

    КО “БРЕ“ НАС НЕШТО ВИШЕ ПИТА У СВЕТУ ИЛИ ЕУ, БРИСЕЛУ, БЕРЛИНУ, ПАРИЗУ…., О ЧЕМУ ГОВОРЕ ОВЕ “ДВОРСКЕ ЛУДЕ“, ТО КАКО НАС ТРЕТИРАЈУ НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ У МЕЂУНАРОДНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ЗАВИСИ ОД ВАС КОЈИ НАС ТАМО ПРЕДСТАВЉАТЕ, А ТО СЕ ВИДИ И ПО ОВОМ ПРИМЕРУ КАТАЛОНИЈЕ….
    ДАЧИЋЕВА СЛИКА!!!?, БЕЗ КОМЕНТАРА!!! И СА ПУТИНОМ У ПОЗАДИНИ ….ГОВОРИ ШТА ЈЕ ПИСАЦ ХТЕО ДА КАЖЕ….ТЕКСТ НЕЋУ НИ ДА ЧИТАМ….