Danas: Ako se kandiduje za gradonačelnika, Đilas će biti uhapšen

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: N1 screenshot

Bivši gradonačelnik i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas dobio je upozorenje da će biti uhapšen ukoliko prihvati da bude kandidat opozicije za prvog čoveka glavnog grada na predstojećim beogradskim izborima, piše u današnjem izdanju list Danas.

Kako saznaje taj list od izvora bliskih bivšem gradonačelniku Beograda, jedan od sadašnjih visokih funkcionera beogradske vlasti poručio je Đilasu preko posrednika, da će, ukoliko prihvati kandidaturu, odmah posle izbora biti “procesuiran” i da se već “prikupljaju materijali za tu operaciju”.

Đilas je za Danas rekao da on tačno zna šta je i kako radio dok je bio na funkciji gradonačelnika Beograda i da ga ne mogu zastrašiti takve najave, ali “ne sumnja da su moguće razne nameštaljke”.

On je naveo kako se pokazalo da je hapšenje njegovih najbližih saradnika iz gradske vlasti po dolasku Srpske napredne stranke na vlast zapravo bio pokušaj diskreditacije poštenih ljudi i da će se jednog dana otkriti ko je u sve te radnje i po čijem nalogu bio umešan.

Danas piše i da Đilas još nije odlučio da li će biti kandidat opozicije za gradonačelnika na izborima u Beogradu jer je njegov kjučni uslov za pristanak dogovor svih ili bar velike većine opozicionih stranaka o izlasku na jednoj listi.

Izvor: Beta

Foto: N1 screenshot

Komentari 3

  1. Milorad

    Ukoliko se ovo desi, Srbija će biti mešavina, staljinizma i erdoganizma.

  2. Građanin BGa

    Gospodine Dragane Đilas, molim Vas izađite na gradske izbore i spasite nas. Pretnja je znak da se još kako boje izbora i Vas. Ceo Beograd će glasati za Vas. Botovi i sendvičari se ionako ne računaju.

  3. Pingback: Danas: Đilasom do parlamentarnih izbora ? - Bizlife.rs