Danas: Čitač vodomera iz Obrenovca postao pomoćnik ministra

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pexels

Vlada Srbije imenovala je dugogodišnjeg vodočitača iz Obrenovca Aleksandra Bogićevića za novog pomoćnika ministra poljoprivrede za oblast ruralnog razvoja, iako nema potrebno obrazovanje i iskustvo za tu funkciju, piše list „Danas“.

Po navodima lista, Bogićević je imenovan na sednici Vlade Srbije održanoj 17. jula, a Ministarstvo poljoprivrede je na pitanje šta ga je kvalifikovalo za tu funkciju, navelo da je izabran na osnovu dugogodišnjeg rada na poslovima za poljoprivredu kao član Veća gradske opštine Obrenovac, „kao i na osnovu prethodno ostvarenih rezultata vezanih za sanacije posle poplava u Obrenovcu 2014. godine“.

Dodaje se da je ruralni razvoj jedan od najvažnijih sektora ne samo u Ministarstvu poljoprivrede već i u procesu priključivanja Srbije EU.

Izvor: Danas

Foto: Pexels

Komentari 5

 1. miro pavlov

  ne bi trebalo da budemo na kraj srca.možda je čovek pošten,ne bi trebalo odmah da skačemo koju ima školu.Pa koliko je doktora a da ne zna ni na kom je fakultetu stekao tu diplomu.
  ne treba odmah da ponižavamo ljude to nije lepo.
  koliko ima profesora u podgorici koji su u novom sadu doktorirali…a pošteni i čestiti ljudi…a mi odmah za grlo.nije pošteno…

 2. Dr Miggyy

  Dugogodišnji vodočitač iz Obrenovca Aleksandra Bogićevića kao pomoćnika ministra poljoprivrede za oblast ruralnog razvoja, jnje. On je bar, čitajući vodomere, naučio sve moguće brojke. Sada će umesto vodomere, brojati kapi u sistemima za navodnjavanje jadne poljoprivrede u ruralnim sredinama. Ostali činovnici u ministarstvima, a ima ih dovoljno, ne znaju da pročitaju na listi svoju platu. Ne daj bože da daju i nule iza zapete. Kako ministar, kao pravnik može biti prvi poljoprivrednik, a bogami ratarima, paorima i zemljoradnicima daje jako kvalitetne savete, to će i pomoćnik dobro da se pokaže sa potkupljenom diplomom? Ovakva nameštenja pozitivnom se pokazali, vozač Tabakovićke sada je izvrstan ministar i finasista, čovek poznat po vazduplohovima je super direktor, a keramičar je visoko kotiran vladin činovnik.

 3. Pošten bostandžija

  Iz Čačka imamo dva poslanika
  Jedan iskusan bostandžija,
  Drugi limar ( specijalizovo duple podove i branike )
  A predsednik skupštine korektan tapetar
  E sad je jasno koliko smo mi superiorna država kada svi pobrojani rade navedeno.
  Blago nama

 4. Neško

  Zbog najavljenih ulaganja u sisteme za navodnjavanje uočeno je da neko stručan mora da očitava potrošnju vode kroz sisteme tako da je postavljenje sasvim logično još ako je u međuvremenu završio neku visoku sportsku školu da bi mogao da juri za prskalica, pozdravljam. Samo napredno

 5. JOVANA

  Kao dugogodišnji član Veća gradske opštine Obrenovac on se politički dokazao, a to je u Srbiji danas najvažniji uslov za napredovanje, škole nisu važne…a i njih će da završi u rekornom roku sada kada je pom.minis.Živela Srbija!