Danas: Mariji Obradović “unosna” FUNKCIJA u Srbijagasu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube RTS

Marija Obradović, potpredsednica Srpske napredne stranke i narodna poslanica, postavljena je nedavno za savetnicu za bezbednost u javnom preduzeću Srbijagas, saznaje Danas nezvanično.

Prema rečima naših sagovornika beogradskog lista, “savetnička funkcija podrazumeva i izdašnu novčanu nadoknadu”. U Srbijagasu nije odgovoreno na pitanje da li su tvrdnje o angažovanju Marije Obradović tačne.

Pojedini sagovornici sa političke scene Srbije tvrde da bi se postavljenje za savetnika “u izvesnoj meri” kosilo sa aktivnostima i zaduženjima Obradović, budući da je ona predsednica skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

Kako preciziraju, nova funkcija podrazumevala bi i da Marija Obradović prijavi promenu u visini prihoda Agenciji za borbu protiv korupcije.

Na zvaničnom sajtu Agencije navedeno je da je poslednji put Obradović prijavila imovinu u januaru ove godine, ali nema nikakvih podataka o eventualnom postavljenju za savetnika niti o “nadoknadi” za obavljanje te funkcije.

Kako se navodi, ona ima primanja narodne poslanice u visini od 108.000 dinara, dvosoban stan, automobil marke BMW iz 2008. godine, motocikl iste godine proizvodnje, a nema štednju u bankama.

Jedna od nepoznanica je da li je za mesto savetnika bio raspisan konkurs i ako jeste, na osnovu kojih kriterijuma je ona izabrana.

U zvaničnoj biografiji Marije Obradović na sajtu SNS navodi se da je ona političarka, novinarka i narodna poslanica, te da je za potpredsednicu stranke izabrana 2016. Kako se ističe, osnovno obrazovanje stekla je u Kraljevu, Pedagošku akademiju završila je u Kruševcu, a Učiteljski fakultet u Beogradu.

Bila je i polaznica Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova. Profesionalnu karijeru započela je 1991, kao voditeljka i novinarka na RTV Kruševac. Od 1994. do 1998. radila je za JP “Ibarske vesti” i RTV Kraljevo. Od 2008. do 2012. radila je u Informativnoj služi SNS, a od 2012. do 2015. godine bila je članica Programskog odbora RTS. Za narodnu poslanicu prvi put je izabrana 2012.

Izvor: Danas

Foto: YouTube RTS

Komentari 1

  1. Zoki

    Pa zena je zmaj,u struci svakako za sve ,sta treba samo recite