Danski biznismen osumnjičen za ubistvo švedske novinarke (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Obezglavljeni ženski torzo nađen je u zalivu kod Kopenhagena gde je danska policija tragala za švedskom novinarkom Kim Vol (Wall) čiji je nestanak prijavila porodica.

Trup bez glave, nogu i ruku otkriven je samo nekoliko sati nakon što je danski biznismen Peter Madsen (46) osumnjičen za ubistvo 30-godišnjakinje rekao policiji da je umrla dok je bila s njim u podmornici.

Madsen (46) tvrdi da je Vol umrla nesrećnim slučajem i da ju je nakon toga ostavio u moru, promenivši raniji iskaz pri kojem je tvrdio da ju je iskrcao živu u Kopenhagenu.

Policija je na konferenciji za medije saopštila da je telo poslato na obdukciju i kako je još rano da se kaže dali je reč o Kim Voll. Ronioci još uvek pretražuju područje.

Vol je poslednji put viđena 10. avgusta na podmornici ‘UC3 Nautilus’ koju je sagradio Madsen, ali on je sve do ponedeljka insistirao da ju je iste večeri i iskrcao na kopno.

Madsena je pokupila danska mornarica 11. avgusta kada je njegova podmornica potonula u luci. Ubrzo nakon to porodica novinarke je prijavila njen nestanak, a danski istražitelji saopštili su da su pronašli dokaze da je podmornica potopljena namerno, očito kako bi Madsen sakrio tragove ubistva, a ne zbog kvara kako im je prvobitno kazao.

Vol je bila švedska novinarka koja je živela na dve adrese, u Njujorku i u Kini, a izveštavala je za “Njujork tijms”, “Gardijan”, “Tajm” i “Vajs”.

Na Madsenovu podmornicu došla je kako bi napisala priču o biznismenu i vlasniku jedne od najvećih podmornica na svetu, dugoj 18 metara, u koju je uložio najmanje 200 hiljada dolara.

 

Izvor: Vijesti

Foto: YouTube screenshot