Đilas potvrdio da mu prete hapšenjem ako se kandiduje za gradonačelnika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će učiniti sve da se zaustavi urušavanje Beograda, ali da odluka o kandidaturi za gradonačelnika ne zavisi od njega već da li to žele građani i opozicija. On je potvrdio da je dobio informacije da mu prete hapšenjem ukoliko se kandiduje.

“Mogu da kažem da je informacija koja se pojavila u medijima tačna i da način na koji mi je preneta govori koliko je ova vlast bahata. I koliko misle da će zauvek biti vlast. Znam šta sam i kako sam u životu radio i potpuno sam miran i spokojan. Pogađa me samo kada progone moje saradnike i prijatelje, kada nevine ljude drže u pritvoru mesecima”, rekao je Đilas u intervjuu za Nedeljnik.

On kaže da mu je mnogo ljudi reklo da njegova kandidatura izaziva veliku pažnju zbog toga što ga se vlast plaši.

“Mislim da greše. Mislim da je razlog to što se plaše sebe jer znaju koliko su malo i loše u Beogradu radili prethodne četiri godine”, kaže on i dodaje da veruje da promene u Beogradu mogu da pokrenu talas promena u čitavoj Srbiji.

Đilas je naveo da ne može da podržava “one koji su vodeći Beograd od njega napravili nebezbedan grad u kome su kriminalci gospodari života i smrti”.

“Ne podržavam one koji hoće da potroše stotine miliona i milijarde para građana na projekte poput metroa koji vodi ‘iz nigde u nigde’, grada na vodi koji je trebalo već da bude gotov, a u kome osim kafane i šetališta nema ničega… Ne podržavam one koji su zaustavili gradnju vrtića i škola i zamenili je gradnjom šoping-centara, one koji su ukinuli besplatne udžbenike, pomoć penzionerima, zaustavili projekat izgradnje centra za autističnu decu u Denkovoj bašti”, rekao je između ostalog Đilas.

Izvor: Nedeljnik

Foto: Beta

Komentari 2

  1. milos

    A Djilas je kao nesto veliko uradio za Beograd? Bolje bi mu bilo da navede sta to ephalno i dobro uradio za Beograd za vreme svoje vladavine i neka to dokumentuje, pa onda iznese plan kako ce on to kao Kurta jahac da uradi dobro ako pobedi kad svrgne jahaca Murtu? Jer kod nas je to pravilo sjase Murta uzjase Kurta!

  2. Pingback: Stefanović negira Đilasove tvrdnje da mu je prećeno hapšenjem - Bizlife.rs