Direktor Erbasa upozorava: Britanija na ivici ambisa zbog Bregzita (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Direktor Erbasa Tom Enders je u saopštenju jasno upozorio da Bregzit preti da uništi vek razvoja u Velikoj Britaniji, globalnom lideru u oblasti avijacije, i dodao da je ta zemlja sada na ivici ambisa.

On je pozvao Britance da „ne slušaju ludost pristalica Bregzita“, koje tvrde da će Erbas zauvek ostati u Velikoj Britaniji, jer u toj zemlji ima ogromne fabrike.

Erbas ima više od 14.000 zaposlenih u Velikoj Britaniji, a još 110.000 ljudi radi u vezanim delatnostima. Velika Britanija treba da izađe iz EU 29. marta.

Holandske vlasti su saopštile da su u kontaktu sa više od 250 stranih kompanija koje planiraju da se presele u tu zemlju zbog izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

„Nije tako lako premestiti ogromne fabrike u druge delove sveta. Ali, Avio industrija je biznis koji se planira na duge rokove, preusmerićemo investicije brzo u slučaju da ne bude dogovora o Bregzitu sa Evropskom unijom. Nemojte živeti u zabludi, jer čitav niz zemalja jedva čeka da tamo budu otvorene fabrike Erbasovih delova“, rekao je direktor Erbasa Tom Enders.


Izvor: BizLife/agencije

Foto: Youtube