Direktor policije “zna šta zna o Savamali, ali…”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: MUP

Ja znam šta znam, ali ne želim to da kažem, jer mi prosto zakon ne daje tu mogućnost, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić za Insajder, govoreći o istrazi policije o rušenju u Hercegovačkoj.

Na opasku novinara da su detalji izveštaja policije objavljeni i da se iz tog izveštaja vidi da za godinu i po dana policija nije identifikovala, ni ispitala bilo koga od ljudi koji su rušili u Savamali, niti je utvrdila čiji su bageri, Rebić kaže da ne veruje da je izveštaj dat na uvid javnosti.

“Ja vam jasno kažem da policija postupa po nalogu i da će vrlo brzo to, pretpostavljam od strane tužioca, biti i publikovano”, rekao je Rebić.

Direktor policije ne zna ni da li u izveštaju sektora unutrašnje kontrole stoji ko je policiji te noći naredio da ne raguje, jer je taj sektor u nadležnosti ministarstva, a ne direktora policije.

“Ja samo kažem da služba unutrašnje kontrole ne pripada mojoj nadležnosti i ja ne znam da li su oni dostavili izveštaj, odnosno ne želim u njihovo ime da istupam”, rekao je Rebić.

“Ja vam kažem da ide u dorbom pravcu i da morate verovati srpskoj policiji”, rekao je Rebić.

Insajder podseća da je izveštaj policije o rušenju u Savamali policija u junu poslala Višem tužilaštvu u Beogradu, koje je na osnovu njega trebalo da odluči da li ima osnova za pokretanje istrage.

Nakon analize izveštaja, Više javno tužilaštvo proglasilo se nenadležnim i zaključilo da se radi o krivičnim delima kojima se bavi osnovno tužilaštvo.

Izvor: Danas, FoNet

Foto: MUP

Komentari 1

  1. Peki

    Ovome je zabranjeno da se meša u svoj posao.