Direktor RTS ponosan na finansije, ali podseća državu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević izjavio je, na obeležavanju 60 godina televizije u Srbiji, da je najviše ponosan na fiskalnu konsolidaciju javnog servisa.

Od svega što je urađeno u prethodne tri godine, najviše sam ponosan zbog fiskalne konsolidacije RTS, rekao je Bujošević na prijemu povodom 60 godina postojanja televizije.

„RTS je 2014. godine imao budžet 96 miliona i minus od 18 miliona. Prošle godine je imao budžet šest milona manji, ali je imao dobit od 12 miliona“, naveo je Bujošević.

Ističe da je to ostvareno zahvaljujući, između ostalog, i Vladi Srbije, koja je omogućila stabilno finansiranje, ali je podsetio Vladu da je vreme za novi dogovori.

„Podsećam Vladu da u zakonu piše da je država odgovorna za stabilno i dovoljno finansiranje. Stabilno finansiranje imamo, treba da se izborimo i za dovoljno finansiranje“, rekao je Bujošević.

Govoreći o novitetima javnog servisa, Bujošević je istakao da je po prvi put u istoriji RTS napravljena Internet platforma, RTS Planeta, preko koje može da se vidi 11 televizijskih i četiri radijska kanala, svuda u svetu gde postoji Internet.

Takođe, po prvi put će se od subote krenuti sa plej-aut emitovanjem. „Dakle, počećemo sa digitalnim emitovanjem i prestaćemo da budemo jedina televizija u Srbiji koje se emituje sa traka“, naveo je Bujošević.

Po prvi put u istoriji RTS, kako je dodao, napravljeni su kablovski kanali čija je sadržina naša digitalizovana arhiva, digitalizovno nacionalno blago Srbije koje je proizveo RTS i koje se u njemu čuva.

„Javni servis je u najvećem delu u proteklih šest decenija bio institucija pristojne i normalne Srbije, a to je sigurno bio i u protekle tri godine“, konstatovao je Bujošević.

Na svečanom prijemu RTS u Takovskoj 10 okupio se veliki broj zvanica iz javnog života Srbije.

Izvor: RTS, Agencije

Foto: screenshot