Direktor VMŠ u Ćupriji tuži otpuštenu ženu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji Hristos Aleksopulos podneo je protiv Suzane Milutinović, jedne od devet otpuštenih žena iz te škole, privatnu krivičnu tužbu zbog narušavanja poslovnog ugleda škole.

Postupak je zakazan za 28. novembar u Osnovnom sudu u Paraćinu, a u tužbi se navodi da je Suzana Milutinović prijavljivanjem raznim državnim organima omalovažavala školu i diskreditovala i narušavala poslovni ugled, rekao je njen advokat Vladimir Gajić.

Gajić je kazao da je direktor škole protiv nje podneo i parničnu tužbu za naknadu nematerijalne štete, odnosno zbog povrede ljudskih prava i časti.

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović ranije u Skupštini Srbije pokrenuo pitanje devet žena iz te škole, navodeći da su one otpuštene, a da su nezakonito zaposleni poslanici Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić, Darko Laketić i još nekoliko SNS funkcionera.

BIRN je u oktrobru objavio, pozivajući se na uvid u zapisnik o inspekcijskom nadzoru, da je u toj školi procenjen „visok stepen rizika“ i utvrđene brojne nepravilnosti, kao i da su ugovori o angažovanju funkcionera SNS nezakoniti.

„U ugovorima o angažovanju i ugovorima o dopunskom radu ne navode se pravni osnovi zaključenja ugovora“, piše u zapisniku koji je tada preneo BIRN.

Izvor: N1, Beta

Foto: Pixabay