“Dobacivali” Erdoganu, pa dobili batine (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

U njujorškom hotelu je, tokom obraćanja turskog predsednika pristalicama, došlo do incidenta kada su demonstranti prekinuli njegov govor nazvavši ga “teroristom”, nakon čega su pretučeni i izbačeni

Redžep Tajip Erdogan, koji u Njujorku prisustvuje višednevnom zasedanju Generalne skupštine UN, obratio se juče pristalicama na turskom jeziku u hotelu Mariot Markis na Tajms skveru kada ga je prekinula grupa demonstranata.

“Teroristo, marš iz moje zemlje”, uzviknuo je jedan od demonstranata, a odmah potom su ga neki muškarci u odelu udarili i izbacili.

Na snimku Erdoganovog govora vidi se kako ti muškarci, za koje se ne zna da li su to pristalice turskog predsednika ili, pak, pripadnici njegovog ili hotelskog obezbeđenja, guraju demonstrante i udaraju ih u glavu, a potom ih izbacuju iz hotela.

Demonstranti, koji su objavili fotografije na društvenim mrežama, kažu da im je cilj bio da javno osude politiku predsednika Erdogana u Turskoj, Siriji i Iraku.

Neki demonstranti su nosili zastave i transparente u znak podrške kurdske ekstremističke grupe Jedinice za zaštitu naroda (YPG).

Njujorška policija je saopštila je pet demonstranata “nakratko privedeno”, ali da niko nije uhapšen.

U maju je došlo do sličnog incidenta kada je 11 osoba povređeno, a dve uhapšene ispred rezidencije turskog ambasadora u Vašingtonu nakon što je izbila tuča između Erdoganovih pristalica i protivnika.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: screenshot