Dodik prodao dva stana u Beogradu, a keš odneo u BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da od prodaje njegova dva stana u Beogradu potiče 200.000 evra koje je nedavno iz Srbije uneo u BiH.

“Želim zbog javnosti da kažem da sam u svom imovinskom kartonu, što je svakom vidljivo, proteklih godina uredno prijavio i dva stana u vlasništvu od po 77 kvadratnih metara u Beogradu u Bulevaru Kralja Aleksandra, koje sam nedavno prodao i to je novac koji sam legalno prijavio i uneo u Republiku Srpsku”, preneli su bosanski mediji Dodikovu izjavu Srpskoj novinskoj agenciji (SRNA).

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić (SDS) izjavio je danas da je Dodik krajem maja na jednom od graničnih prelaza prijavio da u BiH unosi 200.000 evra, koje je podigao u Beogradu.

Mektić je rekao da je Dodik novac podigao legalno i na graničnom prelazu dokazao poreklo novca, ali je sporno ko “nosi toliki novac u džepu”.

Dodik tvrdi da je sve “transparentno i legalno”, što, kako je istakao “zna i klovn Mektić”, dodavši da bi ministar bezbednosti BiH, “umesto što svakodnevno gleda u njegov džep”, trebalo da kaže “ko su kriminalci koji su u Srebrenici, pre dve godine pokušali da ubiju tadašnjeg premijera, a sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića”.

Mektić bi, ocenio je Dodik, trebalo da odgovori “zašto stalno marginalizuje problem terorizma i ekstremizma koji su najveća opasnosti u BiH”.

Predsednik RS je optužio ministra bezbednosti BiH da “svakodnevno fabrikuje konstrukcije, teorije zavere i spletke” i da je na sebe “dobrovoljno preuzeo ulogu bosanskog političkog klovna”.

Izvor: Beta

Foto: Beta/AP

Komentari 1

  1. Eto!

    Ma to je zato sto ga ne ponasaju sankcije usled kojih ne moze da vuce pare sa racuna u inostranstvu
    A sto se tice stanova u Beogradu, samo neka on ide u svoju RS. Imamo mi ovde vec i previse takvih.