Dodik “vraća” Kusturicu u Sarajevo

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Novoizabrani srpski član Predsedništva Bosne i Hecegovine Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Predsedništvu biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savetnika.

On je u intervjuu za Večernje novosti rekao i da će mu među prvim potezima biti izmena Poslovnika Predsedništva, ali i postavljanje zastave Republike Srpske u zgradu Predsedništva.

“Moj bazični kabinet kao srpskog člana Predsednistva biće u Istočnom Sarajevu, u Administrativnom centru RS. Tu ću obavljati svoje dužnosti. Kada budu sastanci u Predsedništvu BIH, videćemo. Ako ne bude zastava RS u Predsedništvu, sednice ćemo održavati putem linka”, rekao je aktuelni predsednik Republike Srpske.

On je dodao i da namerava da predloži ostalim čanovima Predsedništva odluku da zatraže od EU da BiH dobije status kandidata bez obzira na stanje u njoj, jer bi taj status “umnogome stabilizovao stanje”.

“Ovo je prilika za EU da pokaže da se zalažu da BiH bude deo EU. Ovo treba da se gleda kao molba, a ne ucena”, zaključio je Dodik.

Kusturica: BiH bi sa Dodikom procvetala

Proslavljeni režiser za Dodika ima samo reči hvale, ocenivši da on “uspeva da uradi sve što zamisli i da ima neverovatnu energiju”.

Kada bi Milorad Dodik bio glavni preovlađujući ton u zemlji, BiH bi za pet godina povećala sve parametre uspešnosti, izašla iz ekonomske krize i pojačala infrastrukturu, zaključuje Kusturica.

Izvor: Agencije

Foto: screenshot