Dojče Banka u problemu zbog dužnika koji je predsednik SAD

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: BetaAP_EvanVucci

Zvaničnici Dojče banke su toliko zabrinuti zbog mogućnosti da Donald Tramp možda neće izvršavati svoje finansijske obaveze po kreditima, odobrenim pre nego što je postao predsednik, da su razmatrali da mu produže datum otplate.

„Tramp organizacija“ ima oko 340 miliona dolara neizmirenih zajmova koji bi trebalo da budu otplaćeni do 2023. i 2024. godine, što potencijalno znači u drugom predsedničkom mandatu ako pobedi na izborima 2020. godine, navodi Blumberg njuz.

Rukovodioce nemačke banke je, kako se dodaje, zabrinulo kako će u javnosti biti percipirana njihova nastojanja da naplate potraživanja od aktuelnog predsednika, tako da su razmatrali da rok dospeća duga produže do 2025. godine.

Na kraju, banka je očigledno odustala od te ideje iz nepoznatih razloga, i umesto toga odlučila da ne ulazi u bilo kakve dodatne poslove sa Trampom, tvrdi Blumberg.

Međutim, predsednikov sin Erik Tramp nazvao je ovu priču „potpunom besmislicom“. „Mi smo jedna od najmanje zaduženih kompanija za nekretnine u zemlji. Praktično sva naša imovina je neopterećena, a nekoliko nekretnina koje su pod hipotekom mali su deo naspram ukupne vrednosti imovine“, napisao je Erik u imejlu upućenom Blumbergu.

Televizijska mreža CNBC je, prenoseći ovu informaciju, navela da su iz Dojče banke odbili da daju izjavu o ovom pitanju, ističući da predsednik Tramp već dugo posluje sa tim nemačkim zajmodavcem.

Kako navodi mreža, ranije ovog meseca pojavili su se medijski napisi da je predsednik 2016. godine zatražio od nemačke banke zajam za golf teren u Škotskoj.

„Njujork tajms je objavio da je banka odbila Trampa, ponovo zbog zabrinutosti da će možda morati da pleni imovinu od aktuelnog predsednika“, prenosi američka televizija.

Izvor: RTS

Foto: BetaAP_EvanVucci