Đoković otpustio Bekera!

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP Mark Baker

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i nemački trener Boris Beker okončali su saradnju, objavio je Đoković na svom Fejsbuk profilu.

„Nakon tri veoma uspešne godine Boris Beker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti. Sa druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmereni pre svega da održim ne samo dobar nivo igre, nego i da napravim dobar raspored i nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke“, napisao je Đoković na Fejsbuku.

Beker je od 2013. godine bio trener Đokovića i za to vreme osvojeno je 25 ATP trofeja, od čega šest gren slem titula  –  po dva Otvorena prvenstva Australije i Vimbldona, odnosno po jedan Rolan Garos i Otvoreno prvenstvo SAD.

„Posle tri veoma uspešne godine, Novak i ja smo zajedno odlučili da okončamo saradnju. Ciljevi koje smo postavili smo u potpunosti ispunili. Hvala Novaku što mi je dozvolio da budem teo njegovog tima i glavni trener. Bilo je zadovoljstvo raditi s osobom kao što je on. Želim mu samo najbolje u karijeri i ličnom životu“, saopštio je Beker.

Beker kaže da je odluka o prekidu saradnje bila zajednička.

„Takve odluke se ne donose preko noći. Mislim da su poslednjih šest meseci bili izazov na mnogo nivoa. Naše ruke su pomalo bile vezane, jer nismo mogli da obavimo posao koji smo želeli. On u posednjih šest meseci nije trenirao koliko je trebalo i on to zna. Uspeh se ne ostvaruje tako što ćete pritisnuti dugme, niti ako se samo pojavite na turniru. Morate da radite naporno pošto i protivnici isto tako rade“, naveo je Beker.

Đoković je od ovogodišnjeg osvajanja Rolan Garosa u padu forme, nije imao mnogo uspeha od kraja sezone koju je na kraju završio na drugom mestu ATP rang-liste.

U tom periodu u njegov stručni štab je osim Bekera i dugogodišnjeg glavnog trenera Marjana Vajde uključen i kontroverzni Španac Pepe Imas kao motivator koga su britanski mediji nazivali sektašem. Đoković je čak gostovao Imasu u Marbelji prilikom njegovog višečasovnog programa meditacije gde ga je opisivao kao gurua zbog prihološkog pristupa.

Izvor: Beta, B92

Foto: Beta/AP Mark Baker

Komentari 1

  1. fgpm

    Dragi Nole,

    Postigao si u svom profesionalnom poslu ono čime se može pohvaliti samo mali broj pojedinaca na planeti!
    Međutim, zakoni Majke Prirode su neumoljivi! Pre skoro jedne decenije, bio si nezaustavljiva pretnja za tadašnje kraljeve teniske igre Nadala i Federera! Danas, ti se nalaziš u „njihovoj koži“ i svi taktički pokušaji u vidu promene „gurua“ su pucanj u prazno…