„DOMAĆINSKA“ crnogorska skupština bogate pravi bogatijima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Skupština Crne Gore raspodelila je 180 hiljada evra za stambene kredite službenika iako to nije planirano budžetom.

Među službenicima koji su dobili kredite ima i onih koji su u imovinskim kartonima prijavili da imaju najmanje dva stana, pišu Vijesti.

Odlukom rukovodstva Skupštine sredinom januara je raspisan oglas za dodelu kredita za poboljšanje uslova stanovanja u pojedinačnim iznosima do 10 hiljada evra, a za dodelu kredita bilo je namenjeno ukupno 300 hiljada eura.

U budžetu parlamenta za 2018. godinu za rad administracije je predviđeno 4,7 miliona evra, ali među budžetskim stavkama nema novca planiranog za kredite zaposlenima.

„Krediti su podeljeni na osnovu političke podobnosti i odnosa sa najbližim saradnicima skupštinskog rukovodstva“, kazao je sagovornik Vijesti koji je želeo da bude anoniman.

Tako je, primera radi, sekretarka Administrativnog odbora i predsednica Saveta Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Goranka Vučinić dobila 4.335 evra kredita, iako se u njenom imovinskom kartonu navodi da od zakupa dva stana dobija 200 i 220 evra mesečno. Rukovodilac Službe za ljudske resurse i opšte poslove Dražen Malović dobio je 8.000 evra kredita, iako se u njegovom imovinskom kartonu navodi da on i supruga posjeduju tri stana.

Iz Skupštine Crne Gore Vijestima nisu odgovorili da li su u budžetu planirani troškovi za dodelu kredita i na koji način će biti obezbeđen novac.

Izvor: Vijesti

Foto: Pixabay