Država pomaže, jer “Pink” je srpski izvozni adut

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Željko Mitrović, vlasnik kompanije Pink International Company, koja je od 2014. godine dobila više od 10 miliona evra od državne agencije na ime garancija i kredita, objasnio je ove pozajmice.

Kako je otkrio CINS, Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) dala je emiteru televizije Pink novih 3,2 miliona evra u martu 2017. godine. Između ostalog, Agencija je odbila da dostavi detalje o toj pozajmici, jer je predstavlja kao poslovnu tajnu.

Vlasnik Pinka Željko Mitrović nije odgovorio na CINS-ova pitanja, ali je za Danas poručio da se ne nalaze na listi najvećih izvoznika, jer ne izvoze robu, nego program i usluge.

“Pink je 16. januara, pre isteka roka, vratio kredit državi u celosti. Air Pink i TV Pink imaju devizni priliv – izvoz usluga na godišnjem nivou preko 30 miliona evra i kao takvih predstavljaju jednog od najvećih izvoznika u Srbiji. Ako ste izvoznik sa naplatom od 30 miliona evra, ne treba vam nikakva politička veza da bi kreditirali izvoz. Tako vam je u svakoj zemlji EU, pa i kod nas”, objašnjava on.

Komentare da je zloupotrebio nacionalnu frekvenciju u propagandne svrhe smatra besmislenim, jer je, kako navodi, sama nacionalna frekvencija besmislena.

“Odavno se izgubio smisao ‘nacionalne dozvole’ jer se ona odnosi na 15 odsto domaćinstava uglavnom u brdsko-planinskim krajevima koji na taj način prate program. Internet je preuzeo lidersku poziciju u oblasti medija, tako da danas nema televizije koja nema svoj profil, sem pojedinih javnih servisa koji po svojoj definiciji moraju da vode računa o neutralnosti i principima zastupljenosti”, dodaje Mitrović.

Na pitanje da prokomentariše kritike da nas svojoj televiziji vrši političku propagandu i koristi govor mržnje, Mitrović je poručio: “No hate. Just love” (Bez mržnje. Samo ljubav).

Izvor: Danas

Foto: YouTube