DRŽAVNI POSAO: Sama sebi davala dnevnice i slala se na službena putovanja

Agencija za borbu protiv korupcije dostavila je predsednici Skupštine Srbije predlog za razrešenje generalne sekretarke Skupštine Svetislave Bulajić, a pošto je to drugostepena odluka, parlament je obavezan da po njoj postupi u roku od 60 dana.

Predlog agencije u Skupštinu Srbije stigao je u utorak, a kako je za list „Politika“ rečeno u kabinetu predsednice Skupštine, po predlogu će biti postupljeno na prvoj narednoj sednici.

Agencija je predložila razrešenje jer je Bulajić protivzakonito samu sebe slala na službena putovanja u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, a sama sebi je obračunavala i prekovremeni rad.

Kako piše „Politika“, u dokumentu Agencije, u koji je taj list imao uvid, Bulajić je sebe „slala“ na put u Istanbul, Kijev, Edinburg i Varšavu, i naplatila dnevnice, a na ime prekovremenog rada naplatila 163.061 dinar.

Pošto Skupština Srbije vanredno zaseda, sednice se mogu zakazivati samo na zahtev Vlade ili trećine poslanika (84), ali o ovom pitanju Vlada Srbije ne može da traži sednicu.

Prva sednica redovnog zasedanja trebalo bi da bude 1. marta.

Izvor: Beta, Politika

Foto: Beta

Komentari 1

  1. pesimistaNS

    Prva sednica redovnog zasedanja trebalo bi da bude 1. marta….A do 1. marta sve ce se zaboraviti…