Duliću 3,5 godine zatvora

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Nekadašnji ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić pred Specijalnim sudom u Beogradu prvostepeno osuđen na tri i po godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Pored Dulića, krivim su proglašeni i njegov zamenik Nebojša Janjić koji je osuđen na tri i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak koji je osuđen na godinu dana zatvora. Okrivljeni imaju pravo žalbe.

Dulić i Janjić su u sudnici, dok je Drobnjak dao punomoćje advokatu.

Duliću i Janjiću je izrečena zabrana obavljanja javne funkcije na pet godina, dok je Drobnjaku zabranjeno da bude na funkciji tri godine.

Prema optužnici, njih trojica se terete da su 2009. godine izdali lokacijske i građevinske dozvole za postavljanje mreže optičkih kablova na državnim putevima preduzeću Nuba invest, iako ta slovenačka firma nije imala neophodnu dokumentaciju i na taj način pričinili materijalnu štetu veću od osam miliona dinara.

Nije postojala neophodna saglasnih ostalih javnih preduzeća i institucija, već samo Puteva Srbije.

Dulić: Nikada nisam prekršio zakon

Oliver Dulić ispred suda (foto: screenshot)

Oliver Dulić ispred suda (foto: screenshot)

 

Dulić se pose izricanja presude obratio novinarima, tvrdeći da nije kriv i da je očekivao oslobađajuću presudu.

Očekivao sam da će biti izrečena oslobađajuća presuda, pošto su sve okolnosti i dokazi koje smo izvodili proteklih pet godina ukazivali da ovde nema kršenja zakona, izjavio je Dulić, posle izricanja presude.

“Nastaviću da se borim, siguran sam da nisam kriv, nikada nisam prekršio zakon”, rekao je Dulić i najavio da će uložiti žalbu.

Izvor: Beta, Agencije

Foto: Beta