Đurić raskinuo ugovor sa Vacićem par sati nakon gostovanja na N1

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, YouTube

Kancelarija za KiM raskinula je ugovor o delu sa Mišom Vacić sedam dana pre isteka ugovora, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

U saopštenju Kancelarije za KiM koje je potpisao Marko Đurić navodi se da je “Miša Vacić je mojom odlukom angažovan u Kancelariji za KiM, po osnovu privremenog ugovora o delu, na poslovima podrške u humanitarnim aktivnostima u pokrajini, a ne kao državni službenik ili savetnik iako se tako predstavlja”.

“Očigledno da se nije snašao u državnoj upravi, u kojoj da bi bila efikasna mora da vlada timski duh ali i disciplina, stroga hijerarhijska ustrojenost i jasna podela posla ovlašćenja i odgovornost”dodaje se u saopštenju.

„U periodu od dva meseca, više pouta je bez moje saglasnosti koordinacije i ovlašćenja samovoljno koristio Kancelariju za ličnu promociju čime je povredio i radnu disciplinu i naša interna pravila službe” navodi Đurić.

Miša Vacić gostovao je jutros u Novom danu televizije N1 gde je nije želeo da otkrije ko ga je tačno kontaktirao i pozvao da radi u toj instituciji ali istakao „da su ga Srbi sa KiM zvali da dođe a da im je država to “priuštila”.“

Odgovarajući zašto je njegov angažman u Kancelariji za KiM u početku bio tajna pa je čak i Marko Đurić to demantovao, Vacić kaže da je Đurić samo rekao da on nije njegov savetnik jer pozicija savetnika direktora ne postoji u pravnoj sistematizaciji ali da su mediji to odmah negativno dočekali i napravili mete od njih dvojice.

“On nije bio dobro razumen”, kaže Vacić precizirajući da mediji nisu dobro preneli njegovu izjavu.

Vacić: Đurić ovako zahvaljuje

Na pitanje novinara Insajder.net-a da li misli da je razlog za raskid ugovora i njegovo današnje gostovanje na televiziji N1, on kaže da ne zna i da misli „da je to strašno ako je to razlog za raskid ugovora“.

„Verovatno se nisam u najboljem svetlu pokazao u jutarnjem gostovanju, ali to je samo zbog toga što sam prikrivao nečije ranije greške,“ navodi Vacić.

Na pitanje novinara Insajder.net-a da li pod ovim greškama misli na to što je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić danima demantovao da je Vacić zaposlen pri Kancelariji, Vacić odgovara potvrdno i dodaje da mu „Đurić ovako zahvaljuje“.

 

Izvor: BIZLife/Insajder.net

Foto: Beta, YouTube