Dva radnika poginula na gradilištu Beograda na vodi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube screenshot

Dva radnika poginula su jutros oko 09.30 na gradilištu „Beograd na vodi“, prenose mediji.

Prema nezvaničnim informacijama pali su sa 17. sprata. Medijima je iz Hitne pomoći rečeno da su poziv primili oko 09.42, a lekari su samo mogli da konstatuju smrt. .

Za sada je nepoznato kako je došlo do nesreće. Istraga je u toku.

MUP potvrdio 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je za B92.net potvrđeno da su dvojica radnika poginula na gradilištu “Beograda na vodi“.

Kako je rečeno, radnici su pali sa 22. sprata objekta u izgradnji pod nazivom “Park vju“.

Dodaje se i da se pretpostavlja da su radnici pali zbog pucanja daske na kojoj su stajali, ali je rečeno i da će istragom, koja sledi, biti utvrđen uzrok tragedije.

Oglasila se i kompanija Belgrade Waterfront

Kompanija Belgrade Waterfront izrazila je u saopštenju veliko žaljenje zbog tragičnog događaja i uputila najiskrenije saučešće porodicama dvojice radnika.

Iz kompanije poručuju da će pružiti pomoć u istrazi svih okolnosti nesreće koja se dogodila na gradilištu, a koju sprovode nadležni organi.

„Na svim gradilištima kompanije Belgrade Waterfront, uključujući i gradilište na kome je glavni izvođač radova kompanija Strabag, primenjuju se najviši standardi bezbednosti i zaštite na radu i plan preventivnih mera. Kompanija u realizaciji projekta angažuje isključivo renomirane izvođače sa visokim standardima u primeni propisa iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a sve zgrade prolaze kroz redovne provere koje se primenjuju pri izvođenju građevinskih radova, u skladu sa zakonom“, navedeno je u saopštenju.

Izvor: BIZLife, B92

Foto: Youtube screenshot

Piše: B.M.

Komentari 3

  1. vracam se

    Opet nisu imali adekvatnu zaštitu i opremu na radu? Dokle??????????

  2. Baki 55

    Navodno je jedan od radnika bio geometar. Koliko mi je poznato geometri mere i obeležavaju teren. Interesuje me, šta je radio geometar na 22. spratu?

  3. Pingback: Vučić priznao da je pogrešio: Sigurno sam bio previše umoran - Bizlife.rs