Emirati ukidaju vize za građane Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Šefovi diplomatija Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata dogovorili ukidanje viza za građane Srbije koji putuju u tu zemlju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji boravi u poseti Emiratima, razgovarao je s tamošnjim ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje šeikom Abdulahom bin Zajedom o bilateralnim odnosima i ukidanju viza za građane Srbije.

DačiĆ je istakao zadovoljstvo „nivoom ostvarenih kontakata na visokom i najvišem nivou, kao i usponom koji se beleži u međusobnoj ekonomskoj saradnji. Potvrdio je spremnost Srbije za dalje jačanje i proširenje svestrane saradnje na svim poljima“, dodaje se u saopštenju.

Dvojica ministara razgovarali su i o održavanju prve sednice Mešovitog komiteta za saradnju između Srbije i UAE koja će sredinom novembra biti održana u Beogradu.

Dačić je rekao da su UAE prepoznali Srbiju kao važnog partnera na Balkanu o čemu govori broj uspešnih emiratskih kompanija koje posluju u Srbiji, dok sa druge strane, kako je dodao, „ne mali broj renomiranih srpskih preduzeća sa uspehom posluje u UAE“.

„Ujedinjeni Arapski Emirati predstavljaju drugi dom za preko 6.000 naših državljana, što ih čini najbrojnijom srpskom zajednicom na prostoru Bliskog Istoka“, dodao je Dačić.

Izvor: N1, Beta

Foto: Pixabay