Erdogan na jesen dolazi u Srbiju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Srbija i Turska imaju cilj da povećaju trgovinsku razmenu sa 850 miliona na milijardu dolara i kontakti na najvišem najvišem nivou su od ključnog značaja za dalji razvoj bilateralnih odnosa, te će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan na jesen posetiti Srbiju, izjavio je srpski ambasador u Ankari Danilo Vučetić.

Vučetić je rekao da Erdogan posetom Srbiji s grupom turskih privrednika i investitora namerava da “istraži mogućnosti ekonomske saradnje” dve zemlje, prenela je agencija Anadolija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u radnoj poseti Turskoj tokom koje će se sastati sa turskim predsednikom i učestvovati na 22. Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu.

Ambasador Srbije u Ankari je rekao da je Vučićeva poseta Turskoj pokazatelj da su obe strane spremne da rade na unapređenju ekonomskih veza.

Vučetić je podsetio da su predsednici Srbije i Turske razgovarali u maju u Pekingu na marginama foruma “Pojas i put, međunarodna saradnja” u okviru inicijative za “Novi put svile”.

Izvor: Beta

Foto: Beta/AP

Komentari 1

  1. мики

    Диктатори се међусобно уважавају и помажу. Помогао је и Ердоган Вучићу на овим изборима и то врло значајно са гласовима из Санџака.. А где ће Србија да стигне тим путем време ће показати мада је извесно да нам се добро не пише..