Evo još jedne stavke u kojoj je Srbija EVROPSKI REKORDER

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Tek 8,5 odsto stanovnika Srbije ima sve svoje zube, dok 9,3 odsto građana nema nijedan zub u vilici. Sa tom statistikom Srbija je, nažalost, evropski rekorder po broju krezubih i bezubih pacijenata.

Doc. dr Miodrag Šćepanović sa Klinike za stomatološku protetiku Stomatološkog fakulteta za RTS kaže da iako je protetika za veći broj stanovnika nedostupna, problem može da se reši i sa malim brojem implantata.

“S obzirom na to da je bezubost zdravstveni problem, mogu stradati i razni organi ako se žvakanje ne odvija kako bi trebalo, potražite stručno mišljenje da li bi ugradnja malog broja implantata mogla da reši problem”, zaključio je Šćepanović.

On dodaje da već nekoliko godina mnogi stranci i dijaspora odmor iskoriste kako bi došli u Srbiju i napravili lep osmeh. Šćepanović kaže da oni ne dolaze samo zbog niskih cena, već i zbog dobrog kvaliteta i usluga koje dobijaju u Srbiji.

Šćepanović savetuje i da je u sezoni odmora preporučljivo nedelju dana pred put obići stomatologa, radi eventualnog sprečavanja problema na odmoru.

 

Izvor: RTS

Foto: Pixabay