FOLK zvezdi od Leskovca 2,1 miliona dinara za Roštiljijadu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Za sat i po pevanja na leskovačkoj Roštiljijadi Lepa Brena će iz budžeta grada dobiti 2.142.000 dinara, grupe “Crvena Jabuka”, “Van Gog” i pevači Haris Džinović, Aco Pejović i Severina dobiće 6.009.000, a “Riblja Čorba” 595.000 dinara.

Ovo piše u Odluci o dodeli ugovora po predmetu javne nabavke male vrednosti br.09 – I/2019, u koji je agencija FoNet imala uvid.

Javna nabavka male vrednosti je razbijena na tri grupe, a posao su dobili tri agencije iz Beograda koje su se jedine i javile.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, 7. avgusta na konferenciji za novinare nije hteo da kaže koliko će novca građana Leskovca biti utrošeno na ove pevačice i pevače za nastupe na Roštiljijadi.

Po njegovom ponašanju, čak bi se reklo da ga je to pitanje veoma iznerviralo. Cvetanović je tada tvrdio da Lepa Brena “neće moći da peva u to vreme unaokolo do sto kilometara”.

Lepa Brena je pevala u petak u Vranju, što je tri dana pre nastupa u Leskovcu i na udaljenosti do sedamdeset kilometara.

Cvetanović je 7. avgusta novinarima rekao da je “tender danas završen”, a tender po kojem je doneta odluka o angažovanju je, zapravo, raspisan pet dana kasnije, 13. avgusta.

Lepa Brena će da otvori jubilarnu, 30. Roštiljijadu u Leskovcu.

Izvor: Danas, FoNet

Foto: Beta

Komentari 2

  1. Leskovcanka

    Sirotinja raja je od prosecne pevaljke napravila mega zvezdu,pa zasto se gospodja Brena ne odrekne dela honorara u humanitarne svrhe?

  2. Baki

    Sramota je da se za sve ima samo se nema para za zavrsetak radova na osnovnoj skoli Josif Kostic!!! KAKVA SRAMOTA