Fontana na Slaviji menja muzički repertoar: Na scenu stupa komisija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: youtube

Fontana na Slaviji ove nedelje dobija nove melodije. Osim repertoara, promeniće se i vreme emitovanja muzike. O konkretnim pesmama odlučivaće petočlana komisija, prenosi RTS.

Umesto dosadašnjeg termina od 20 do 22 sata, fontana će pevati svakog dana od 19.05 do 19.30, a vikendom će se u podne čuti i dečja muzika.

Sve ukuse teško je zadovoljiti. Ipak, kažu eskperti, neki kriterijumi treba da se postave.

Muzičarka Maja Cvetković smatra da fontana treba hrabro da „nastupi“.

„Ukusima naravno nije moguće ugoditi, ali ja mislim da ta fontana ne treba to ni da radi, nego treba da ide hrabro i stvarno da pušta muziku, pre svega domaću i neku koja će prijati kulturnom svetu“, rekla je Cvetkovićeva.

S obzirom na to da se muzička fontana nalazi na lokaciji na kojoj je velika buka saobraćaja, Cvetkovićeva predlaže rokenrol pesme poput onih koje izvode Ju grupa, Partibrejkersi, Bajaga.

„Čula sam da će biti u igri dosta popa, i toga se jedino bojim, jer taj žanr je toliko širok da može da se podvede svašta“, istakla je Maja Cvetković.

A za stanare u okolnim zgradama najveća bojazan je da će biti preglasno. Zbog te primedbe, ali i da je postojeći broj muzičkih numera nedovoljan i da je raznovrsnost muzičkih žanrova izostala, nadležni su formirali komisiju koja već nekoliko meseci priprema novi repertoar.

„Zvučni zapisi su nivelisani, biće u istom nivou, neće biti situacija da jedna pesma bude tiša, a druga glasnija. Neće biti preglasne muzike. Naravno, postoji mogućnost da za neke specijalne prilike bude poseban repertoar u zavisnosti od toga da li se održava neko veliko takmičenje ili se obeležava neki važan datum“, objašnjava direktor JKP Beograd Vladimir Šobot.

Komisija će odabrati više od 80 numera, među kojima najpopularnije melodije domaće zabavne, pop-rok muzike, kao i iz najgledanijih domaćih filmova i serija. Utorak i četvrtak rezevirani su za ozbiljnu muziku, a termin u podne vikendom za dečju.

Izvor: RTS

Foto: youtube

Piše: B.M.