Foto vest: Putin srpskog glumca “okitio” Puškinom

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Kremlin.ru

Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je srpskom glumcu Milošu Bikoviću rusku državnu nagradu Medalju Puškina.

Nagrada je uručena na svečanom prijemu, organizovanom povodom Dana narodnog jedinstva, u Velikom kremaljskom dvorcu, gde se Biković na ruskom jeziku zahvalio predsedniku Rusije i čestitao Dan jedinstva.

Putin i Biković (Foto: Screenshot)

Sa prostora Balkana ove godine je Ordenom prijateljstva odlikovan je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Putin na ovaj praznik tradicionalno uručuje priznanja za doprinos u jačanju jedinstva ruske nacije, a nagrade dobijaju i strani državljani za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, saradnje i međusobnog razumevanja među narodima, očuvanju i promociji ruskog jezika u inostranstvu.

Medalja Puškina ustanovljena je 1999. godine i dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvetiteljstva, književnosti i umetnosti, za veliku ulogu u očuvanju kulturnog nasleđa, za zbližavanje kultura i nacija.

Izvor: N1

Foto: Kremlin.ru

Komentari 2

  1. Pingback: IZJAVA DANA: Bikoviću, je l' može? Može! - Bizlife.rs

  2. Dr Miggyy

    Glumcu Bikoviću predsednik Rusije V. V. Putin uruči orden. Čestitke! Gde se denu orden namenjen Vučiću, koji sam se hvalio da mu je prvi čovek Ruske Federacije dodelio Orden Svetog Aleksandra Nevskog. Kako stvari stoje izgleda sve će pasti u vodu? Ne razumem Putina što najzad ne dodeli orden kolegi, koji toliko to želi, on to sanja i noći i danju.