FOTO: Vučić na svojoj poslednjoj sednici vlade podelio ministrima knjige

Aleksandar Vučić održao je danas poslednju sednicu Vlade Srbije kao premijer. Vučić je ministrima podelio knjige iz svoje biblioteke i dodao da ih je delio po “triki kriterijumu” i da tačno zna zašto je koju knjigu kome dao, javlja RTS.

“Svoje knjige sam delio, ostavio sam u Vladi police koje sam napravio nasledniku. To sam radio bez Vladinog novca. Neko će u neki lepši prostor ući. Ostalo je još neka odela da iznesem” rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima posle poslednje sednice vlade koju je vodio kao premijer.

Kako je rekao, kriterijum po kome je delio knjige je bio čudan, da je teško zaključiti zašto je kome koju poklonio i naveo da ih je birao sam iz svoje biblioteke.

“Kada sam kupovao knjige morao sam gumicom da brišem cenu”, rekao je Vučić i dodao da je svakome od članova kabineta napisao i ličnu poruku.

“Nekome se dopada, nekome ne. Napisao sam šta bi možda mogli da promene. Poželeo sam svima puno sreće i uspeha” dodao je. Ponovio je da je reč o potpuno različitim knjigama.

“Ne biste pretpostavili zašto je neko neku knjigu dobijao. Kada Ivica dobije o svim srpskim vladarima, a Ana dobije o Milanu Stojadinovću, Zorana o danima i godinama koje su sve promenile, a Nebojša o pobednicima i kako se postaje i ostaje. Svakome znam kome sam i zbog čega koju dao”, istakao je odlazeći premijer i izabrani predsednik.

Dodao je da na primer “Jadranka umesto Evrope dobila Kinu” te da je to učinio i iz još jednog razloga.

“Ona je vrlo energična i žestoka u izražavanju svojih stavova, odande je potrebno još malo mira i drugačijeg filozofskog pristupa da dobije i primeni. Svakome sam pronašao nešto. Šalio sam se najviše na Vulinov račun. Nadam se da se nije naljutio” rekao je Vučić. Naveo je i da će Suzana Vasiljević, njegova savetnica za medije, nastaviti da radi sa njim.

Stefanoviću Alister Kembel

Kako javlja Mondo, Milan Krkobabić  dobio je knjigu “Mosad: Najveće misije izraelske tajne službe”, a ministarka zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović jedno od dela Ive Andrića.

Ministar policije Nebojša Stefanović je dobio knjigu “Pobednici” (Winners) čuvenog spin doktora i bliskog saradnika Tonija Blera Alistera Kembela, ministar energetike Aleksandar Antić dobio je knjigu o  uspesima sportskog društva Crvena zvezda – “Pod sjajem Zvezde – 70 godina radosti”, a ministar odbrane Zoran Đorđević knjigu o političkom marketingu “Izborna vrtoglavica” francuskog marketinškog stručnjaka Čaka Segele, koji je vodio kampanju Fransoe Miterana 1981. godine.

Ministar Aleksandar Vulin dobio je knjigu na temu NATO saveza.

Šef diplomatije Ivica Dačić je dobio knjigu o srpskim vladarima, a ministarka Ana Brnabić, koju su mnogi videli na mestu novog premijera, dobila je knjigu o ministru finansija i premijeru Kraljevine Jugoslavije Milanu Stojadinoviću.

Da podsetimo, Aleksandar Vučić je u kampanji u jednom spotu vratio knjigu u školsku biblioteku posle 35 godina.

Izvor: RTS, Mondo, BIZLife

Foto: Beta, Slobodan Miljević