Francuske aviokompanije stižu u Beograd

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Francuska kompanija ASL erlajns (ASL Airlines France) danas je najavila da će 24. juna iduće godine uspostaviti redovnu sezonsku liniju izmedju Pariza i Beograda sa dva leta nedeljno, ponedeljkom i četvrtkom.

Letovi na toj relaciji obavljaće se do 5. septembra.

Polazak iz Pariza je u 18.20 sa aerodroma „Šarl de Gol“, a sa beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“ u 21.40.

Putnike će prevoziti avioni „boing 737-700“  koji imaju 147 sedišta.

Generalni direktor ASL erlajnsa Žan-Fransoa Dominik je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da se nova linija uvodi u letnjoj sezoni kada je najveća potražnja za letovima izmedju Pariza i Beograda.

„Želimo da letovima po povoljnim cenama odgovorimo na potrebe srpske zajednice u regionu Pariza, ali i da povećamo turističku i poslovnu razmenu izmedju Francuske i Srbije“, rekao je on.

Procena ASL erlajnsa je da će popunjenost aviona na letovim izmedju Pariza i Beograd biti preko 80 odsto, a od uspeha te linije zavisiće da li će kompanija uvoditi letove ka Beogradu iz Bordoa.

Aviokompanija ASL ima flotu od 140 aviona medju kojima je 15 „boinga“, a godišnje preveze 712.000 putnika i 40.000 tona tereta.

Podsetimo , i avioni Er Fransa vraćaju se nakon šest godina na beogradski aerodrom, sa kojeg će od letnjeg reda letenja 2019. imati po jedan let dnevno za prestonicu Srbije.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay