Francuski milijarderi već izdvajaju stotine miliona evra za obnovu Notr Dama

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/ Xinhua, Gao Jing

Francuski milijarder Fransoa-Anri Pino (Francois-Henri Pinault) saopštio je da će njegova porodica dati 100 miliona evra pomoći za popravku katedrale Notr Dam, koja je opustošena u sinoćnjem požaru.

„Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona evra i učestvujemo u rekonstrukciji Notr Dama“, saopštio je Pino, suprug holivudske glumice Salme Hajek, prenose agencije.

Pino je čelni čovek kompanije Kering, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su Gucci i Saint Laurent  i predsednik kompanije koja poseduje poznatu aukcijsku kuću Christie’s.

Njegova supruga je na svom nalogu na Instagramu navela da je kao i mnogi drugi duboko šokirana i tužna što može da vidi kako se lepota Notr Dama pretvara u dim.


Rekonstrukciju katedrale sufinansiraće i francuska grupa LVMH i porodica Arno (Arnault), koji će pokloniti po 200 miliona evra fondu za obnovu.

„Porodica Arno i grupa LVMH pridružuju se rekonstrukciji ove izuzetne katedrale, simbola Francuske, njenog nasleđa i jedinstva“, navodi se u saopštenju modnog giganta LVMH i porodice Arno.

Izvor: Agencije

Foto: Beta/ Xinhua, Gao Jing