X
  • English
X

Vesti dana

Generalna sekretarka parlamenta dobila otkaz

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Parlament je razrešio Svetislavu Bulajić dužnosti generalnog sekretara Narodne skupštine, na predlog predsednice Skupštine Maje Gojković, koji je usledio posle javne preporuke Agencije za borbu protiv korupcije.

Agencija za borbu protiv korupcije je ranije dostavila predsednici Skupštine predlog za razrešenje Bulajićeve, zbog toga što je protivzakonito sebe upućivala na službena putovanja u inostranstvo i naplaćivala dnevnice, ali i obračunavala prekovremeni rad.

Agencija je rešenjem od 19. oktobra prošle godine utvrdila da je Bulajićeva tokom obavljanja javne funkcije u 2017. godini sebe upućivala na službena putovanja u Istanbul, Kijev, Edinburg i Varšavu i naplatila devizne akontacije na ime dnevnica.

Ona je isplatila sebi 163.061 dinar na ime prekovremenog rada.

Povezane vesti


Sekretarka, kako je navela Agencija, nije obavestila agenciju da je u pomenutom slučaju u sukobu interesa, zbog čega joj je izrečena mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije generalnog sekretara.

Predsednica Skupštine i sekretarka nisu imale dobru saradnju, a mediji su pisali, pozivajući se na nezvanična saznanja, da se Bulajićeva neadekvatno odnosila prema zaposlenima.

Povezane vesti


Za razrešenje Svetislave Bulajić glasalo je 135 poslanika, od 138 prisutnih, jedan glas je bio protiv, a dva poslanika nisu glasala.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay