X
  • English
X

bizlife-magain-online

Vesti dana

GREŠKA u spotu SNS: Put u nepostojeće porodilište

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Žene iz okoline Niša porađaju se u starom Kliničkom centru, dok u najnovijem spotu Srpske napredne stranke trudnu ženu voze na porođaj u “najopremljeniju bolnicu u okolini” – novi KC Niš, gde porodilište i ne postoji, pišu Južne vesti.

Radnja spota je dramatična – trudnoj ženi ostrašćeni muž opozicionar sa majicom “1 od 5 miliona” ne dozvoljava da se porodi u novom KC Niš jer “ne voli Vučića”.

U stvarnosti žene u Nišu se porađaju u starom Kliničkom centru, gde se porodilje često žale na uslove, a odskora sakupljaju i novac za nove spavaćiće.

Jedino su renovirane porođajne sale, a ostali uslovi ne priliče 21. veku. Loša higijena, prljave posteljine i dušeci, iscepane spavaćice, prastari kreveti i stolarija, kaže Nišlijka koja se nedavno porodila.

Povezane vesti

Inače, u novoj zgradi Kliničkog centra smeštene su sve hirurgije, a brojne klinike, poput Klinike za ginekologiju i akušerstvo, nalaze se u svojim starim zgradama. Zgrada u kojoj je smešteno porodilište počela je da radi 1971. godine i od tada su rađene samo delimične rekonstrukcije.

Iz KC Niš odgovor na pitanje da li se porođaji obavljaju u njihovoj novoj zgradi ili je to plan za budućnost, Južne vesti još čekaju.

Novopečeni roditelji kažu da su se i ove nedelje, spota, žene porađale u starom KC.

Sajt Raskrikavanje koji se bavi dekonstrukcijom lažnih vesti utvrdio je i da se u spotu pominju 3 klinička centra – koja i ne postoje.

Izvor: Južne vesti

Foto: screenshot

Komentari 1

  1. Baki 55

    Čudno? Ne. Očekivano. Lažu tako da bi Gebels sam sebi delovao kao mala beba a baron Minhauzen bi sebe gurnuo u blato a ne izvukao.